7
Aug
Gepost door Redactie om 12:24

‘Dynamische normstelling en certificering treffen vaker doel’

Met dynamische normstelling kunnen we meer duurzaamheid en innovatie stimuleren én het helpt om voor innovatieve MKB-ers marktblokkades op te heffen.
Normen en certificaten zijn vaak zeer specifiek geformuleerd. Als bijvoorbeeld een product een bepaald materiaal bevat dat niet in de norm beschreven wordt, is het heel lastig om het product op de markt te brengen. Dynamische normen kunnen deze belemmeringen helpen wegnemen.
Dat is een conclusie uit het rapport Dynamische normstelling voor het verbeteren van marktkansen voor innovatieve MKB-ers van dr. Harriëtte Bos van de Universiteit van Wageningen .
Zij schreef het rapport op verzoek van de interdepartementale werkgroep Kansen normalisatie, certificering & gelijkwaardigheid die door het programma Ruimte in Regels was ingesteld.

Het rapport zet aan tot een discussie om dynamische normen breder toe te passen als instrument voor de maatschappelijke opgaven uit het Regeerakkoord. Het gaat daarbij zowel om normen die gerelateerd zijn aan wet- en regelgeving als aan de zelfregulering van de markt.

Voor het rapport klik hier<

‹ Nieuwsoverzicht