5
Dec
Gepost door Redactie om 11:06

Eerste Hulp Bij Innovatie voor ondernemers

Eind november konden ondernemers tijdens de Inspiratie- en Netwerkbijeenkomst Groene Groei terecht voor EHBI: Eerste Hulp Bij Innovatie. Ruimte in Regels was op deze middag aanwezig voor het beantwoorden van allerhande vragen over hun innovatie en de bestaande wetgeving.

Bezoekers maakten goed gebruik van deze mogelijkheid en brachten zaken aan bod als het herwinnen van zuivere nutriënten uit dierlijke mest, energiebesparingen in de papierindustrie en samenwerking met onderwijsinstellingen bij het oplossen van belemmeringen. Daarnaast vroegen ondernemers aandacht voor de energietransitie: waarom hebben middelgrote energieverbruikers en grootverbruikers geen wettelijke besparingsverplichting, en zijn meer experimenten in de Elektriciteitswet voor bedrijventerreinen mogelijk?

Naast Ruimte in Regels waren ook de andere groene groei programma’s van het ministerie van Economische Zaken op deze middag aanwezig. Los van het plenaire programma waarin onder meer Bas Haring filosofeerde over de mogelijkheden om onze samenleving te vergroenen, waren er zes deelsessies te bezoeken waaronder een sessie over de ‘Europese’ dimensie van de Green Deals: de internationale Green Deal North Sea Resources Roundabout (NSRR).

 

‹ Nieuwsoverzicht